Over mij

Mijn naam is Roelof Doevendans en ik ben 40 jaar. Gelukkig getrouwd met mijn vrouw, Alinda. Samen hebben we vier zonen van 7, 10, 13 en 15 jaar.

Een actief gezin en we houden er van om bezig te zijn. Ook op onze vakanties naar Scandinavië zitten we niet stil. Een jaar of drie geleden zijn we voorzichtig begonnen met hiken. Vorig jaar hebben we als gezin de Hoga Kusten Hike (High Coast Hike) van 40 km gelopen. Begin dit jaar hebben mijn vrouw en ik meegedaan met de Hoga Kusten Vinter Classic, een winterhike in Zweden.

 

Afgelopen zomer hebben we, als gezin, meegedaan aan de Fjällräven Classic als een soort familie uitdaging. Het is een 110 km lange hike van Nikkaluokta naar Abisko in noord-Zweden. Het was met recht een uitdaging, we hebben hem in vijf dagen (uit) gelopen. Vanzelfsprekend hebben ze het af en toe moeilijk gehad, gezeurd, geklaagd, tegen hun grenzen aan geduwd. Maar ze hebben er zeer zeker van genoten, ze hebben erg veel geleerd over zichzelf, hun lichaam, de natuur. Ze hebben hun grenzen verlegd en zichzelf overtroffen.

26419a_c84b465a26ae4704a1fbc43bf68986e4.jpg_1024 26419a_1d90bcdf7514482db608c428b2f222c2-(1)

En wat kregen ze een daverend applaus toen we/ze de finish bereikten. Voor ons, als ouders, was dat een emotioneel moment. We zijn zo trots op hen! Naar buiten, de natuur in, wat heb je nodig, hoe werkt het en wat als…? Hoe maak je een kampvuur, maar ook hoe je vuur maakt, hoe kook je en hoe doe je…? Al deze aspecten vinden wij belangrijk. Het leert je zoveel over je zelf, wie ben je, wat kun je en wat kun je niet, sterke en wat minder sterke kanten van jezelf. Dit is wat we onze kinderen graag willen meegeven, hen willen leren.

We hopen, dat wanneer ze later terugkijken naar hun jeugd, dat ze trots kunnen zijn op hen zelf, dat het hun doorzettingsvermogen zal geven en dat ze er kracht uit kunnen putten.