Vrijdag 8 augustus

Vroeg op, de wekker stond om 5 uur, maar ik was er om 4:50 al uit. Vaak wakker geweest omdat ik bang was me te verslapen. Opgestaan, kinderen wakker gemaakt, aangekleed, tentjes opgeruimd en rugzakken ingepakt.
Om 630 waren we bij de bus en rond acht uur waren we in Nikkaluokta bij de start. Hier heeft Andreas Karlsson ons nog geïnterviewd voor de camera. Er was eveneens een journalist van ‘Trekking&Hiking’ die ook een foto van ons maakte.
Andreas Cederlund gaf nog een toespraak voor afgaand aan de start.
Het weer werd al snel warmer en om 9:00 gingen we van start.
In het begin was eigenlijk één lange sliert van mensen, die pas later uitwaaierde.
Bij ‘Lap Dånalds’ hebben we 2 broodje rendierhamburgers gehaald, erg lekker. Ruben en Ezra hebben hier in het meer nog even gezwommen.
Om 18:12 waren we bij Fjallstation Kebnekaise, waar Mikael Kalmenborg ons ‘inklokte’.
Nadat we nog gepauzeerd hadden zijn we nog een paar km doorgelopen tot Ruben een mooie kampeerplekje voor de ‘meute’ vond. Hier hebben we de tentjes en de tarp opgezet.
Later kwamen Eirik en Mona ook bij ons. Voordat de kinderen naar bed gingen/moesten hebben we het kampvuur al aangemaakt. Nadat we de kinderen naar bed hadden gebracht hebben we om het kampvuur gegeten en gezellig gekletst.
Later kwam Sebastiaan,een slecht voorbereide Duitser, ook bij ons. Zijn brander paste niet op de primus gasblikjes. Om eten te kunnen koken heeft hij onze brander geleend.